• Enksail Noordkaper
  Enksail Noordkaper
  De Enksail NK is een stalen zeiljacht dat gekenmerkt wordt door haar dekhuis. Veiligheid en comfort staan hoog in het vaandel bij dit zeiljacht dat zeer geschikt is voor lange tochten.
 • Enkcraft Mackum
  Enkcraft Mackum
  Bevaart u het liefst meren, rivieren en kanalen? Dan is de Enkcraft Mackum uw perfecte maatje. Deze motorcruiser is van staal gebouwd en heeft twee motoren.
 • Sossego Comfort
  Sossego Comfort
  De Sossego Comfort combineert maximaal comfort met snelheid en minimaal onderhoud. Dit jacht vormt een elegante verschijning, of u nu de Middellandse Zee bevaart of de Noord-Europese wateren.
 • Enksail
  Enksail
  De Enksail is een goed zeilend modern aluminium zeiljacht dat beschikt over een comfortabel dekhuis. Door haar riante rompramen wordt er definitief afscheid genomen van het keldergevoel onderdeks.
 • Enkcraft Statum
  Enkcraft Statum
  Voor de Enkcraft Statum is geen zee te hoog. Dit snelvarend motorjacht dat gebouwd wordt in aluminium is geschikt voor grotere gezelschappen.
 • Sossego Sport
  Sossego Sport
  Technisch gezien is de Sossego Sport 23 een hoogstandje. Dankzij twee dieselmotoren van elk 1100 PK kan een snelheid van boven de 40 knopen makkelijk bereikt worden.

Jachtbouw

A designer yacht is a companion for life

Wij bouwen custom-built motor- en zeiljachten van
staal of aluminium. Niet alleen bijzonder mooi,
maar ook praktisch en doordacht. Wij bouwen een
jacht dat voelt als een maatje voor u, maar ook voor
de generaties na u.

 

Custom-built

Wij bouwen al onze jachten custom-built of semi-custom-built, wat inhoudt dat de lay-out en styling volledig afgestemd wordt op uw wensen. Door de jaren heen hebben wij uiteenlopende projecten uitgevoerd, van een watertaxi voor Wagenborg Passagiersdiensten tot een speedboot voor Waterdream. Heeft u een eigen model? Dan kunt altijd informeren naar de mogelijkheden.

Meer info

Enksail Noordkaper

Sinds 1999 bouwen wij stalen Noordkapers naar het ontwerp van Martin Bekebrede van 40 tot en met 60 voet. De Noorkaper wordt gekenmerkt door haar riante dekhuis: prachtig om te zien, maar biedt ook comfort en veiligheid. Tijdens zwaar weer kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Dit maakt de Noordkaper geschikt voor lange tochten én voor verlenging van het vaarseizoen. Door de jaren heen hebben wij de Noordkaper niet alleen gebouwd, maar ook doorontwikkeld en gefinetuned. Noordkapers gebouwd door de Gebroeders van Enkhuizen noemen wij daarom ‘Enksail Noordkapers’.

Meer info Enksail NK predicaat

Gebroeders van Enkhuizen: Noordkaper 43

Enksail

De Enksail is een aluminium zeiljacht met een zeer luxe uitstraling dat bovenal voor veel vaarplezier zorgt. In het ontwerp hebben wij alle goede eigenschappen van de Noordkaper en al onze ervaring meegenomen. Ook hebben wij rekening gehouden met uiteenlopende wensen van klanten. Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak te horen dat er behoefte is aan koken met uitzicht. Vanaf de Enksail 50 is het dan ook mogelijk om de kombuis te plaatsen in het dekhuis. Voor dit jacht met goede zeileigenschappen is er een range ontwikkeld van 45 tot 80 voet.

Meer info Stap aan boord

Enkcraft Mackum

Bevaart u het liefst meren, rivieren en kanalen? Dan is de Enkcraft Mackum uw perfecte maatje. Ze is gebouwd van staal en heeft door haar dubbele motoren in combinatie met een boegschroef een optimale manoeuvreerbaarheid tussen de beroepsvaart op de grotere rivieren. Dit terwijl motorgeluid, diepgang en doorvaarthoogte minimaal zijn. Met haar rechtopstaande ramen van het stuurhuis heeft ze de uitstraling van een (mini)megajacht. De Enkcraft Mackum wordt gebouwd in een serie van 13.50 tot 18 meter.

Meer info

Enkcraft Statum

Gaat u het liefst het open water op? Voor een Enkcraft Statum is geen zee te hoog. Om het comfort en de manoeuvreerbaarheid op zee te vergroten is dit snelvarend aluminium motorjacht standaard uitgerust met een stabilisatiesysteem. Verschillende zitgroepen aan dek geven de mogelijk om in de zon of juist in de schaduw heerlijk te vertoeven. U kunt kiezen uit een range van 18 tot en met 24 meter. Op het gebied van styling en lay-out is er heel veel mogelijk, daarom kijken we samen met u naar de best passende oplossingen en mogelijkheden.

Meer info

Sossego Comfort

Houdt u van snelheid maar wilt u niet inleveren op comfort? Dan is dit uw ideale jacht, of u nu de Middellandse Zee bevaart of de Noord-Europese wateren. Een klant omschreef ‘m ooit zo: ‘Het lijkt wel alsof haar elegante verschijning met de omgeving flirt’. In dit snelvarend motorjacht is maximaal comfort gecombineerd met minimaal onderhoud. U hebt inspraak in het interieur, de stijl en houtsoort. Elke Sossego weerspiegelt dan ook de persoonlijke touch van de eigenaar. De Sossego Comfort is een snelvarend aluminium motorjacht van 22 tot 30 meter geheel van Nederlandse makelij.

Meer info Stap aan boord

Gebroeders van Enkhuizen: Sossego zijaanzicht

Sossego Sport

De Sossego Sport is een fantastisch snelvarend motorjacht, maar ook een echter funboot. De Arnessen aandrijving zorgt voor de juiste trim. Daarnaast waarborgt het perfecte onderwaterschip een goede zeegang en een mooie glijvaart. Een snelheid van boven de 40 knopen kan gemakkelijk bereikt worden dankzij de twee dieselmotoren van elk 900 – 1550pk. In technisch opzicht is de 23 meter lange Sossego Sport een hoogstandje en in combinatie met haar looks is dit schip werkelijk een lust om mee te varen.

Meer info