Where are you 5 years
from now?

 

WAAR BENT U NAAR OP ZOEK?

 • Motorjachten
  Motorjachten
  Onze portfolio motorjachten bestaat uit de Enkcraft Mackum, Enkcraft Statum, Sossego Comfort en Sossego Sport.
 • Noordkaper
  Zeiljachten
  Zeiljachten
  Onze portfolio zeiljachten bestaat uit de Enksail, Enksail Noordkaper en Enksail Orion.
 • Andere ontwerpen
  Andere ontwerpen
  Heeft u een eigen ontwerp? Dan kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden
 • Brokerage
  Brokerage
  Naast nieuwbouw komt het regelmatig voor dat wij gebruikte jachten te koop hebben staan. Hier vindt u gebruikte jachten.

Jachtbouw

Welkom bij onze jachtbouw. Jachten van Gebroeders van Enkhuizen worden gekenmerkt door hoog kwalitatieve afwerkingen en overzichtelijke technische installaties. Sinds 1992 bouwen wij custom build motorjachten en zeiljachten van staal en aluminium voor zowel particulieren als andere jachtwerven. Bent u benieuwd naar de jachten die wij door de jaren heen gebouwd hebben? Neem dan een kijkje in onze vloot.

Onze vloot

Het bouwtraject

Al onze jachten zijn custom build. Dit houdt in dat u als opdrachtgever grote invloed heeft op de uitrusting van het jacht en de lay-out en styling van het interieur. Uiteraard zullen wij u bijstaan met al onze ervaring om uw wensen weloverwogen te vertalen in het jacht. Wij streven ernaar om samen met u uw droomjacht te bouwen. Vaak horen wij van opdrachtgevers dat het bouwtraject bijna zo leuk is als het varen zelf.

Aftersales

De betrokkenheid van Gebroeders van Enkhuizen houdt niet op bij de oplevering van het jacht. Wij zullen u na de jachtbouw zo lang u dat wenst met raad en daad bijstaan met service/onderhoud aan uw jacht. Wij zijn een allround jachtservicebedrijf en bieden u meer dan alleen jachtbouw. Veel van onze jachten keren jaarlijks terug voor winterberging en onderhoud. Maar ook service buiten de Nederlandse landsgrenzen is mogelijk.

ONZE MOTORJACHTEN

 • Enkcraft Mackum
  Enkcraft Mackum
  Stalen motorcruiser geschikt voor klein vaarwater in een serie van 13.50 tot en met 18 meter.

Enkcraft Mackum

De Enkcraft Mackum is gemaakt voor het varen op meren, rivieren en kanalen. Ze is gebouwd van staal en heeft door haar dubbele motoren in combinatie met een boegschroef een optimale manoeuvreerbaarheid tussen de beroepsvaart op de grote rivieren. Dit terwijl motorgeluid, diepgang en doorvaarthoogte minimaal zijn. De Enkcraft Mackum wordt gebouwd in een serie van 13.50 tot 18 meter.

 • enkcraft statum
  enkcraft statum
  Snel varend aluminium motorjacht in een serie van 18 tot en met 24 meter.

Enkcraft Statum

Gaat u het liefst het open water op? Voor een Enkcraft Statum is geen zee te hoog. Dit jacht is beschikbaar als stalen cruiser en als snelvarend aluminium motorjacht. U kunt kiezen uit een range van 15 tot 24 meter. Verschillende zitgroepen aan dek geven de mogelijkheid om in de zon of juist in de schaduw heerlijk te vertoeven. Met haar rechtopstaande ramen van het stuurhuis heeft ze de uitstraling van een (mini)megajacht.

 • Sossego Comfort
  Sossego Comfort
  Fraai gelijnd snel varend en comfortabel motorjacht. Uitvoeringen van 22 en 27 meter.

Sossego Comfort

Houdt u van snelheid en comfort? Dan is deze Sossego een ideaal jacht voor u. De Sossego is getekend door Mulder Design, een autoriteit op het ontwerpen van snelle motorjachten. In dit snelvarend motorjacht is maximaal comfort gecombineerd met minimaal onderhoud. De Sossego Comfort is een snelvarend aluminium motorjacht van 22 tot 27 meter geheel in Nederland gebouwd.

 • sossego sport
  sossego sport
  Fantastisch snel varend motorjacht, maar ook een echte funboot. Uitvoering van 23 meter.

Sossego Sport

De Sossego Sport is een fantastisch snelvarend motorjacht, maar ook een echte funboot. Een snelheid van boven de 40 knopen kan gemakkelijk bereikt worden dankzij twee dieselmotoren die elk 1100 pk leveren. Daarnaast waarborgt het doordachte onderwaterschip een goede zeegang en een mooie glijvaart. In technisch opzicht is de 23 meter lange Sossego Sport een hoogstandje en in combinatie met haar looks is dit schip werkelijk een lust om mee te varen.

ONZE ZEILJACHTEN

 • enksail
  enksail
  Modern aluminium zeiljacht geschikt voor lange verblijven aan boord. Serie van 45 tot 80 voet.

Enksail

De Enksail is een aluminium zeiljacht met een luxe uitstraling dat bovenal voor veel vaarplezier zorgt. In het ontwerp hebben wij al onze ervaringen meegenomen. Ook hebben wij rekening gehouden met uiteenlopende wensen van klanten. Zo krijgen wij bijvoorbeeld vaak te horen dat er behoefte is aan koken met uitzicht. Vanaf de Enksail 50 is het mogelijk om de kombuis te plaatsen in het dekhuis. Voor dit zeiljacht is er een range ontwikkeld van 45 tot 80 voet.

 • enksail noordkaper
  enksail noordkaper
  Stalen zeiljacht gekenmerkt door haar comfortabele dekhuis. Serie van 40 tot en met 60 voet.

Enksail Noordkaper

Sinds 1999 bouwen wij stalen Noordkapers naar het ontwerp van Martin Bekebrede van 40 tot en met 60 voet. De Noordkaper wordt gekenmerkt door haar riante dekhuis: prachtig om te zien, maar biedt ook comfort en veiligheid. Tijdens zwaar weer kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Dit maakt de Noordkaper geschikt voor lange tochten én voor verlenging van het vaarseizoen.

 • enksail orion
  enksail orion
  Sportief aluminium zeiljacht. De range bestaat uit een 49 en 54- voeter.

Enksail Orion

De Enksail Orion heeft niet alleen de uitstraling van een snel schip, maar is het ook. Bij dit ontwerp van Kees van de Stadt is veiligheid gecombineerd met zeilprestaties en comfort. De romp is standaard kaal aluminium wat voordelen oplevert qua onderhoud. Met de rechte boeg oogt de Orion-lijn modern. Door de sportieve rompvorm heeft het schip weinig waterverplaatsing, waardoor er met weinig inspanning goed te zeilen is. De Orion range bestaat uit een 49 en 54-voeter.

ANDERE ONTWERPEN

Custom buid

Naast onze lijnen motor- en zeiljachten doen wij ook aan geheel custom build jachtbouw. Door de jaren heen hebben wij zowel voor particulieren als andere scheepswerven zeer uiteenlopende nieuwbouwprojecten uitgevoerd op custom build basis. We hebben hierbij custom zeiljachten, snelvarende jachten en motorcruisers gemaakt in aluminium, staal en polyester. Het bouwen van een custom build jacht wordt bij ons kostentechnisch interessant vanaf 13 meter. Heeft u een ontwerp en bent u op zoek naar een bouwer? U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden. Om u enig inzicht te geven in de mogelijkheden zijn hieronder enkele custom build projecten gepresenteerd.

Bekijk al onze jachten

BROKERAGE

Voor jachtbouw bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast komt het regelmatig voor dat wij gebruikte jachten te koop aanbieden. Ons aanbod gebruikte jachten staat hieronder. Heeft u interesse in een van deze jachten? Dan kunt u mailen naar info@gebrvanenkhuizen.nl voor meer informatie. U kunt ook bellen, 0515-232665.

Fram, Enksail Noordkaper 40

Length hull 12.00m
Width 4.00m
Draft 1.25 – 2.25m
Engine  Yanmar 4 cilinder 75hp
Displacement 17 tons
Sail area 95 m2
Built 2009
Price €345.000

Enksail NK gebouwd in 2009. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gebrvanenkhuizen.nl. U kunt ook bellen 0515-232665.

Maaike Maria, Noordkaper 43 – VERKOCHT

Length hull 13.00m
Width 4.35m
Draft 1.40 – 2.60m
Engine  Yanmar 4 cilinder 100hp
Displacement 19 tons
Sail area 115 m2
Built 2007
Price €350.000

Noordkaper gebouwd in 2007. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gebrvanenkhuizen.nl. U kunt ook bellen 0515-232665.

Dutch Rose, Enksail Noordkaper 43

Length hull 13.00m
Width 4.35m
Draft 1.40 – 2.60m
Engine  Yanmar 4 cilinder 110hp
Displacement 19 tons
Sail area 115 m2
Built 2009
Price €495.000

Enksail NK gebouwd in 2009. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gebrvanenkhuizen.nl. U kunt ook bellen 0515-232665.

Falcon, Sossego Comfort 22

Length 22.00m
Width 5.80m
Draft 1.30m
Engine  2 x 1550 HP Man V12
Displacement 48 tons
Max speed 37 knots
Built New Demo
Price €3.400.000

Sossego Comfort 22 gebouwd in 2015 (ontwerp van Mulder Design). Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gebrvanenkhuizen.nl. U kunt ook bellen 0515-232665