Carefree sailing,
Enjoy your yacht.

 

WAAR BENT U NAAR OP ZOEK?

 • Jachtinstallaties en refits
  Jachtinstallaties en refits
 • Noordkaper
  Enkshare
  Enkshare
 • Gebroeders van Enkhuizen: locatie, marina, haven, ligplaatsen
  Jachthaven
  Jachthaven
 • Gebroeders van Enkhuizen: kraan voor winterberging
  Winterberging
  Winterberging

Jachtservice

Welkom bij onze jachtservice. Als allround jachtservice-bedrijf kunt u bij ons terecht voor onder andere nieuwbouw, refit, jachtonderhoud, reparaties, jachtinstallaties, onderdelen ligplaatsen en winterberging. Op onze locatie in het Friese Makkum hebben wij drie loodsen en een goed uitgeruste werkplaats voor de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden. Onze locatie heeft een directe vaarverbinding met het IJsselmeer.

Certified Allround Yachtservice

Gebroeders van Enkhuizen is een HISWA Certified Allround Yachtservice Bedrijf. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor reparatie en onderhoud aan jachten. Zo worden er eisen gesteld aan het opleidingsniveau en de uitrusting van het jachtservicebedrijf. Gecertificeerde bedrijven werken middels landelijk vastgestelde checklist via dezelfde protocollen. Aan de hand van een checklist worden de werkzaamheden inzichtelijk gemaakt voor de consument.

HISWA-RECRON

HISWA-RECRON is de ondernemersorganisatie van bedrijven in de watersport en recreatie. Als ondernemersorganisatie behartigd HISWA-RECRON de belangen van deze bedrijven op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Gebroeders van Enkhuizen is vanaf het begin lid van HISWA-RECRON. Binnen de organisatie is er een aparte afdeling voor jachtbouw. Ronald van Enkhuizen, mede-eigenaar van Gebroeders van Enkhuizen is Voorzitter Jachtbouw.

“Instead of sailing off into the sunset,
he hopes to sail into the next century.”

Dave Anderson

Jachtinstallaties

Wilt u één of meerdere installaties aan boord moderniseren of aanpassen? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Als bouwer van complete jachten hebben wij ervaring met vrijwel alle installaties aan boord. Denk aan (elektro)technische installaties, navigatiesystemen, drinkwatersystemen, energiesystemen enzovoort. Gebroeders van Enkhuizen is van origine een jachtinstallatiebedrijf en staat bekend om overzichtelijke en professionele installaties. Onze ervaring leert dat overzichtelijke, toegankelijke en doordachte installaties resulteren in minder storingen, meer vaarplezier en waardebehoud van uw jacht.

Dealerschappen

Voor elk onderdeel van uw jacht gaan wij voor de beste kwaliteit en oplossingen. Door de jaren heen hebben wij dealerschappen opgezet met merken die naar ons idee bij deze filosofie horen. Voor energiesystemen werken wij al 25 jaar met Mastervolt. Wij hebben veel ervaring opgebouwd in de aanleg van elektrische systemen met Mastervolt componenten als basis. Eveneens hebben wij expertise in navigatiesystemen. Wij zijn erkend inbouwpunt van Raymarine en hebben veel ervaring met NMEA2000-systemen. Daarnaast heeft Gebroeders van Enkhuizen een uitgebreide scheepsmotoren-afdeling welke dealer is van Yanmar en Vetus. Ook zijn wij dealer van Side-Power.

Refits en jachtbetimmeringen

Naast het bouwen van complete jachten houdt Gebroeders van Enkhuizen zich ook bezig met het refitten van bestaande jachten. Wij hebben alle faciliteiten in huis om uw jacht aan te passen. Zowel van buiten als van binnen. Op onze werkplaats hebben wij een uitgebreide timmerafdeling, welke interieurs opnieuw kan inrichten.

JACHTHAVEN EN WINTERBERGING

Jachthaven

Onze jachthaven bevindt zich in het watersportgebied van Makkum. Eveneens op loopafstand van het gemoedelijke centrum van Makkum. De jachthaven is ruim opgezet en herbergt 35 ligplaatsen, elk voorzien van walstroom. Daarnaast is er een prima douche- en toiletgelegenheid in het hoofdgebouw. U vindt hier ook een wasserette met wasmachine en droger. Op de jachthaven is een gratis WIFI-netwerk.

Winterberging

Uw jacht kan bij ons zowel buiten als in de hal overwinteren. Alle voorzieningen voor winterberging zijn aanwezig en indien gewenst kan het jacht aangesloten blijven op walstroom gedurende de hele winterperiode. Uiteraard kunnen wij als allround jachtservicebedrijf dan ook de benodigde werkzaamheden uitvoeren. Gedurende het vaarseizoen kunnen we uw jacht ook stallen. Zowel voor korte als voor langere perioden.

Gebroeders van Enkhuizen: Winterberging

Kranen

Wij hebben de beschikking over een botenkraan die tot veertig ton kan liften. Onze kraan heeft een open constructie, waardoor wij uw jacht ook met staande mast aan wal kunnen zetten en verplaatsen. De kraan wordt ingezet voor de winterberging, maar het is ook mogelijk om uw jacht voor kortere periode aan land te zetten voor onderhoudswerkzaamheden. Aanvullend wordt onze kraan ingezet voor inspectie hijsen.

Gebroeders van Enkhuizen: kraan voor winterberging

Bekijk onze prijzen