Jachtservice

De locatie van ons jachtservicebedrijf In het Friese Makkum heeft een directe vaarverbinding met het IJsselmeer. Met de servicebussen komen we op vele locaties in het hele land. Wij hebben specialisme voor de techniek aan boord van uw jacht en kunnen u bijstaan bij onderhoud en bij pech. Als u problemen heeft kunnen wij u adequaat bijstaan om ervoor te zorgen dat u snel weer onderweg bent met uw schip. In onze jachthaven worden plaatsen vrijgehouden voor reparatieklussen, echt grote schepen kunnen bij ons aan de kade terecht voor hulp. Wij hebben de beschikking over een botenkraan die tot veertig ton kan liften. Op het industrieterrein is er de mogelijkheid om tot tachtig ton te liften.

Elektrische installaties

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van elektrische systemen en installaties. Als dealer van Mastervolt hebben wij hier veel ervaring in.
Zo hebben we in recente jaren veel met digitale schakelsystemen gewerkt. Voorheen maakten we dergelijke systemen veelal op maat, maar tegenwoordig bouwen we vaak Masterbus-systemen in, bijvoorbeeld in nieuwbouw-jachten.
Het grote voordeel van een Masterbus-systeem is dat het gedecentraliseerd is, sneller geïnstalleerd kan worden, en dat er minder kabels nodig zijn die door het gehele jacht aangelegd moeten worden.

3

Het systeem maakt de elektrische installatie flexibel, waardoor deze – ook in een later stadium – gemakkelijker aan te passen is aan de wensen van de klant. Verder biedt de interface een grote diversiteit aan informatie over alle systemen aan boord. Daarnaast kunnen wij ook traditionele installaties installeren. Wij doen dit op eenvoudige en tegelijkertijd zeer betrouwbare wijze. Wat generatoren betreft, werken wij met Whisper Power Units. Wij zijn hiervoor erkend dealer en service-station.

Motoren

Heeft uw jacht een nieuwe motor nodig? Of wilt u de oude motor aan laten passen aan de nieuwe eisen? Of hebt u een nieuw jacht waarin u een geschikte motor wilt laten plaatsen? Ook dan kunt u op ons rekenen. Wij hebben de nodige ervaring hiervoor en wij kunnen u diverse alternatieven bieden op het gebied van voortstuwing, waaronder ook de traditionele schroefas.

2

Bijvoorbeeld saildrives op zeiljachten, sterndrives op waterjets en Arnessen-drives – met oppervlakteschroeven – op motorjachten. Naast motoren van Yanmar – voor wie wij dealer zijn – kunnen wij ook motoren van andere fabrikanten leveren.

Bedradingscircuits ontwerpen en aanleggen

Gebroeders van Enkhuizen houdt zich steeds vaker bezig met het aanleggen van bestaande elektrische bedradingscircuits en het ontwerpen van nieuwe. We ontwerpen een uitgebreid netwerk dat gebruikt kan worden als bewijsdocument voor de CE-voorschriften en die door installateurs worden gebruikt bij de installatie.

2

We hebben ook bedradingnetwerken gemaakt voor projecten in Turkijke die ter plaatsen in de jachten geïnstalleerd konden worden. Schetsen worden gemaakt voor onze eigen projecten, maar ook regelmatig voor andere scheepswerven of particuliere bouwers.

Winterberging

Uw boot kan bij ons zowel buiten als in de hal overwinteren. Het kranen van boten kan tot 80 ton en met staande mast. Alle mogelijkheden voor winterberging zijn aanwezig en indien gewenst kan het schip aangesloten blijven op walstroom gedurende de hele winterperiode. Uiteraard kunnen we dan ook benodigde reparaties uitvoeren.

2

Gedurende het vaarseizoen kunnen we uw boot ook stallen. Zowel voor korte als voor langere perioden, voor inspectie, een servicebeurt van de motor of voor werkzaamheden aan het onderwaterschip.

Prijslijst berging

Jachthaven

In het eerste dok achter de marina van Makkum (vanuit het IJsselmeer gezien) ligt onze jachthaven. De marina is ruim van opzet en herbergt 35 ligplaatsen. Elke ligplaats is aan stuurboord- of bakboordzijde van een steiger voorzien waarmee u makkelijk aan én van boord kunt en beschikt ook over een aansluiting op walstroom.

2

Er is ook een prima douche- en toiletgelegenheid in het hoofdgebouw. U vindt hier ook een wasserette met wasmachine en droger. Het is onze ambitie om hier ook een uitleenbibliotheek aan te leggen. De marina is op loopafstand van het gemoedelijke dorpje van Makkum.

Prijslijst marina

Tweedehands jachten

Even kijken bij onze tweedehands jachten?

Tweedehands motoren

Even snuffelen tussen onze tweedehands motoren?