Naar nieuwsoverzicht

Enksail Orion 49 op Hiswa te Water 2024

Met trost presenteren wij onze nieuwste Enksail Orion 49 op de Hiswa te Water. U vindt ons op standnummer C33. De Hiswa te Water is van 28 augustus tot en met 1 september in de Bataviahaven te Lelystad. Kaarten zijn te bestellen via: https://www.hiswatewater.nl/.

De Enksail Orion 49 is een aluminium go-anywhere cruiser explorer zeiljacht. Net als al onze Enksail Yachts is deze Orion 49 semi-custom gebouwd. Dit houdt in dat de opdrachtgever grote invloed heeft op de uitrusting, lay-out en styling.

Deze Enksail Orion 49 is gebouwd voor de Canadese Paul en Sheryl Shard van Distant Shores, bekend van hun zeilvideo’s op televisie en YouTube. Sinds 1989 documenteren ze het zeilen en leven aan boord. Gedurende dertig jaar hebben ze 110.000 mijl onder de kiel en negen oceaanoversteken achter hun naam. De scheepsnaam “DISTANT SHORES IV” verklapt dat dit hun vierde zeiljacht is.

Het functionele dekhuis met voldoende zicht om tijdens zeereizen van binnenuit wacht te lopen gecombineerd met de vele custom mogelijkheden, is voor Paul en Sheryl de reden geweest om een Enksail Orion 49 te laten bouwen. Een aluminium zeiljacht dat het mogelijk maakt om te voldoen aan de eisen van hun voortdurende wereldwijde avonturen. Het is een goed uitgerust schip geworden met onder andere:

  • Hybride voortstuwing (Yanmar 80PK & Combi 15kW)
  • Lithium accupakket
  • Proprotionele boegschroef, ankerlier en elektrische lieren in 48V
  • Elektrisch bedienbare grootzeil en voorzeilen
  • Hydraulisch bedienbare hefkiel
  • Drieroerensysteem van Jefa
  • Arch met zonnepanelen en geïntegreerde davits

We nodigen u van harte uit om tijdens de Hiswa te Water aan boord te komen kijken.

Naar nieuwsoverzicht