Enksail

Fun to sail in comfort
and safety

ENKSAIL ORION

De Enksail Orion

Gebroeders van Enkhuizen is bekend als bouwer van zeiljachten met een functioneel dekhuis. De Enksail Noordkaper en Enksail zijn echte cruiser ontwerpen. Er is nu qua zeileigenschappen een sportieve versie bijgekomen; de Enksail Orion lijn. Orion is een ontwerp van de bekende Nederlandse ontwerper Kees van de Stadt van Satellite Yacht Design. Door een sportieve rompvorm heeft het schip weinig waterverplaatsing, waardoor er met weinig inspanning goed te zeilen is. De Orion range bestaat uit een 49 en 54-voeter.

In het kort

De Enksail Orion heeft niet alleen de uitstraling van een snel schip, maar is het ook. De filosofie van Kees van de Stadt bij het ontwerpen van schepen is even eenvoudig als doordacht: veiligheid gecombineerd met zeilprestaties en comfort. Het proces van ontwerpen begint en eindigt met veiligheid zonder compromissen. Het schip moet stabiel zijn, eenvoudig te zeilen en de constructie moet ijzersterk zijn. Het schip voldoet aan de certificering van CE-categorie A en is daarmee oceaanwaardig.

0

De romp is geheel van aluminium. Met rechte boeg is het een modern schip. Optioneel kan het schip met een centreboard kiel worden uitgevoerd waardoor er een variabele diepgang ontstaat. De romp is standaard kaal aluminium wat voordelen oplevert qua onderhoud. Op het gebied van interieur is de Enksail Orion, net als al onze andere jachten geheel custom.

“I can’t control de wind
but I can ajust the sail.”

Ricky Skaggs

Dekhuis

Het dekhuis is niet alleen een eyecatcher, maar biedt ook veiligheid en comfort. Tijdens minder goede weersomstandigheden kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Zo verlengt u ook het vaarseizoen als het weer wat minder wordt. In het dekhuis heeft u zicht rondom en een riante zit, wat zowel fijn is tijdens het varen maar ook prettig is in de haven.

Interieur

Als uitgangspunt is er een interieur ontworpen met in het dekhuis een riante zithoek en stuurstand. Benedendeks is een grote kombuis en zijn er drie hutten, met in iedere hut een tweepersoons bed. Er zijn twee badkamers, met douche wasbak én toilet. De eerste badkamer bevindt zich tegenover de kombuis en de tweede badkamer bevindt zich in de eigenaarshut.

Uw wensen

De meeste schepen die we hebben gebouwd, zijn gebouwd op basis van specifieke wensen van de eigenaren. Dit kan ook bij de Enksail Orion. Heeft u speciale wensen of ideeën over de indeling, dan willen wij hier graag met u naar kijken.

Wat typeert een Enksail Orion?

  • Ze worden gebouwd in aluminium
  • Ze zijn semi-custom built
  • Ze zijn van zeer hoge kwaliteit
  • Ze zijn CE ontwerpklasse A
  • Ze zijn geheel van Nederlandse makelij

Onderhoud en service

Gebroeders van Enkhuizen verzorgt niet alleen de nieuwbouw van jachten maar zet zich ook in voor het onderhoud en service van de jachten. Onze werf zal u bijstaan tot vele jaren na de nieuwbouw van het jacht en u helpen met begeleiding en service om het jacht in topconditie te houden. Zo kunt u vertrouwen op jarenlang vaarplezier en zo min mogelijk zorgen. Het bezitten van een Enksail is iets waar u trots op kunt zijn én blijven.

Wilt u meer weten over de Enksail

Wilt u meer weten over de Enksail Orion? U vindt onze werf op Strânwei 11 in Makkum. Wij maken graag tijd voor u om alle mogelijkheden en wensen met u door te nemen.

+31 515 23 26 65
Stuur een mail
Gebroeders van Enkhuizen

Specificaties

Bekijk al onze jachten