• Motorjachten
  Motorjachten
 • Zeiljachten
  Zeiljachten
 • Andere projecten
  Andere projecten
 • Direct beschikbaar
  Direct beschikbaar

Jachtbouw
A designer yacht is a companion for life

Wij bouwen custom-built motor- en zeiljachten van
staal of aluminium. Niet alleen bijzonder mooi,
maar ook praktisch en doordacht. Wij bouwen een
jacht dat voelt als een maatje voor u, maar ook voor
de generaties na u.

Andere jachtbouw projecten

Wij bouwen al onze jachten custom-built of semi-custom-built, wat inhoudt dat de lay-out en styling volledig afgestemd wordt op uw wensen. Door de jaren heen hebben wij uiteenlopende projecten uitgevoerd, van een watertaxi voor Wagenborg Passagiersdiensten tot een speedboot voor Waterdream. Heeft u een eigen model? Dan kunt altijd informeren naar de mogelijkheden.

Meer info

Jachtbouw – Motorjachten

 • Enkcraft Mackum
  Enkcraft Mackum
 • Enkcraft Statum
  Enkcraft Statum
 • Sossego Comfort
  Sossego Comfort
 • Sossego Sport
  Sossego Sport

Enkcraft Mackum

Meer info

Bevaart u het liefst meren, rivieren en kanalen? Dan is de Enkcraft Mackum uw perfecte maatje. Ze is gebouwd van staal en heeft door haar dubbele motoren in combinatie met een boegschroef een optimale manoeuvreerbaarheid tussen de beroepsvaart op de grotere rivieren. Dit terwijl motorgeluid, diepgang en doorvaarthoogte minimaal zijn. Met haar rechtopstaande ramen van het stuurhuis heeft ze de uitstraling van een (mini)megajacht. De Enkcraft Mackum wordt gebouwd in een serie van 13.50 tot 18 meter.

Enkcraft Statum

Meer info

Gaat u het liefst het open water op? Voor een Enkcraft Statum is geen zee te hoog. Om het comfort en de manoeuvreerbaarheid op zee te vergroten is dit snelvarend aluminium motorjacht standaard uitgerust met een stabilisatiesysteem. Verschillende zitgroepen aan dek geven de mogelijk om in de zon of juist in de schaduw heerlijk te vertoeven. U kunt kiezen uit een range van 18 tot en met 24 meter. Op het gebied van styling en lay-out is er heel veel mogelijk, daarom kijken we samen met u naar de best passende oplossingen en mogelijkheden.

Sossego Comfort

Meer info

Houdt u van snelheid maar wilt u niet inleveren op comfort? Dan is dit uw ideale jacht, of u nu de Middellandse Zee bevaart of de Noord-Europese wateren. Een klant omschreef ‘m ooit zo: ‘Het lijkt wel alsof haar elegante verschijning met de omgeving flirt’. In dit snelvarend motorjacht is maximaal comfort gecombineerd met minimaal onderhoud. U hebt inspraak in het interieur, de stijl en houtsoort. Elke Sossego weerspiegelt dan ook de persoonlijke touch van de eigenaar. De Sossego Comfort is een snelvarend aluminium motorjacht van 22 tot 30 meter geheel van Nederlandse makelij.

Sossego Sport

Meer info

De Sossego Sport is een fantastisch snelvarend motorjacht, maar ook een echter funboot. Een Arnessen aandrijving zorgt voor de juiste trim. Daarnaast waarborgt het perfecte onderwaterschip een goede zeegang en een mooie glijvaart. Een snelheid van boven de 40 knopen kan gemakkelijk bereikt worden dankzij de twee dieselmotoren van elk 900 – 1550pk. In technisch opzicht is de 23 meter lange Sossego Sport een hoogstandje en in combinatie met haar looks is dit schip werkelijk een lust om mee te varen.

Jachtbouw – Zeiljachten

 • Enksail
  Enksail
 • Enksail Noordkaper
  Enksail Noordkaper
 • Enksail Orion
  Enksail Orion

Enksail

Meer info

De Enksail is een aluminium zeiljacht met een zeer luxe uitstraling dat bovenal voor veel vaarplezier zorgt. In het ontwerp hebben wij alle goede eigenschappen van de Noordkaper en al onze ervaring meegenomen. Ook hebben wij rekening gehouden met uiteenlopende wensen van klanten. Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak te horen dat er behoefte is aan koken met uitzicht. Vanaf de Enksail 50 is het dan ook mogelijk om de kombuis te plaatsen in het dekhuis. Voor dit jacht met goede zeileigenschappen is er een range ontwikkeld van 45 tot 80 voet.

Enksail Noordkaper

Meer info

Sinds 1999 bouwen wij stalen Noordkapers naar het ontwerp van Martin Bekebrede van 40 tot en met 60 voet. De Noorkaper wordt gekenmerkt door haar riante dekhuis: prachtig om te zien, maar biedt ook comfort en veiligheid. Tijdens zwaar weer kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Dit maakt de Noordkaper geschikt voor lange tochten én voor verlenging van het vaarseizoen. Door de jaren heen hebben wij de Noordkaper niet alleen gebouwd, maar ook doorontwikkeld en gefinetuned. Noordkapers gebouwd door de Gebroeders van Enkhuizen noemen wij daarom ‘Enksail Noordkapers’.

Enksail Orion

Meer info

De Enksail Orion heeft niet alleen de uitstraling van een snel schip, maar is het ook. Bij dit ontwerp van Kees van de Stadt is veiligheid gecombineerd met zeilprestaties en comfort. De romp is standaard kaal aluminium wat voordelen oplevert qua onderhoud. Met de rechte boeg oogt de Orion-lijn modern. Door de sportieve rompvorm heeft het schip weinig waterverplaatsing, waardoor er met weinig inspanning goed te zeilen is. De Orion range bestaat uit een 49 en 54-voeter.