Sossego

Flirting with nature

Het begint allemaal met een mooi idee

Snelvarende schepen zijn er genoeg, maar een fraai gelijnd jacht naar de eisen van de hedendaagse, kritische consument bestond nog niet in de Nederlandse jachtbouw. Dat was voor Van der Valk Maritiem, geestelijk vader en bouwer van de Sossego, reden om een samenwerking aan te gaan met Mulder Design die het eerste ontwerp voor de Sossego lijn tekende. Dit werd vervolgens uitgevoerd door de Gebroeders van Enkhuizen uit Makkum. De basis van Gebroeders van Enkhuizen is designerjachtbouw en daarmee vormt dit driemanschap een logische en succesvolle combinatie.

De kern van Sossego Yachts

Sossego Yachts is een lijn snelvarende aluminium motorjachten van 22 tot 30 meter, geheel van Nederlandse makelij. De Nederlandse jachtbouw heeft internationaal een uitstekende reputatie en behoort tot de top van de wereld. Ze staat bekend om haar vakmanschap, innovatie en uitzonderlijke expertise. De materialen die gebruikt worden en de uitrusting van de jachten zijn van een zeer hoge kwaliteit.

Wij bouwen uw droom

Een Sossego Yacht wordt gebouwd in aluminium en heeft een zeer goede rompvorm, wat mede zorgdraagt voor het comfortabele vaargedrag. Elk jacht is custom-built. Dat houdt in dat u inspraak hebt in het interieur, de stijl en de houtsoort. Logisch, want het is uw droom. Elke Sossego weerspiegelt dan ook de persoonlijke touch van de eigenaar. U zult versteld staan van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden én we maken waar wat we beloven.

“Ships are the nearest things to dreams
that hands have ever made.”

Robert N. Rose

Sossego Comfort 22

Houdt u van snelheid maar wilt u niet inleveren op comfort? Dan is dit uw ideale jacht, of u nu de Middellandse Zee bevaart of de Noord-Europese wateren. Een klant van ons omschreef ‘m ooit zo: ‘Het lijkt wel alsof haar elegante verschijning met de omgeving flirt.’ Het is een technisch hoogwaardig snelvarend motorjacht dat maximaal comfort met minimaal onderhoud combineert.

0

Zo heeft het twee 12-cilinder MAN dieselmotoren van elk 1500 pk en een boegschroef om het manoeuvreren in de havens te vereenvoudigen. Daarnaast is het jacht van alle gemakken voorzien, zoals een airco en een goed uitgeruste kombuis.

Sossego Comfort 30

We zitten uiteraard niet stil. Inmiddels is de Sossego Comfort 30 in ontwikkeling. En afgaande op de eerste ontwerptekeningen kan met zekerheid gesteld worden dat dit schip wederom een bijzonder fraai gelijnd jacht wordt.

“Land was created to provide a
place for boats to visit.”

Brooks Atkinson

Wat typeert een Sossego?

  • Ze worden gebouwd in aluminium
  • Ze zijn snelvarend
  • Ze zijn semi-custom built
  • Ze zijn van zeer hoge kwaliteit
  • Ze zijn bijzonder fraai gelijnd
  • Ze zijn geheel van Nederlandse makelij

Onderhoud en service

Gebroeders van Enkhuizen verzorgt niet alleen de nieuwbouw van jachten maar zet zich ook in voor het onderhoud en service van de jachten. Onze werf zal u bijstaan tot vele jaren na de nieuwbouw van het jacht en u helpen met begeleiding en service om het jacht in topconditie te houden. Zo kunt u vertrouwen op jarenlang vaarplezier en zo min mogelijk zorgen. Het bezitten van een Sossego is iets waar u trots op kunt zijn én blijven.

Wilt u meer weten over de Sossego

Wilt u meer weten over de Sossego Yachts? U vindt onze werf op Strânwei 11 in Makkum. Wij maken graag tijd voor u om alle mogelijkheden en wensen met u door te nemen. Of kijk alvast het RTL-programma ‘Life is Beautiful’ terug door hier te klikken.

+31 515 23 26 65
Stuur een mail
Sossego Yachts

“It is nog that life ahore is distasteful to me.

But life at sea is better.”

Sir Francis Drake, Sea Captain

Specificaties

Bekijk al onze jachten

Van der Valk Martiem

Van der Valk Maritiem begon met de bouw van het eerste Sossego yacht in 2005. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de Gebroeders van Enkhuizen. Jachtbouw Gebroeders van Enkhuizen is ontstaan vanuit een, in 1992 opgericht, jachtinstallatie en – servicebedrijf vanuit het Friese Makkum. Ze bouwen sinds 1999 complete motor- en zeiljachten op hun eigen werf en dragen zorg voor de beste kwaliteit. Dat ze oorspronkelijk uit de jachtinstallatie-branche komen, vindt u terug in de zorgvuldige afwerking van de schepen. Niet alleen aan de buitenkant, die fraai en netjes is afgewerkt, maar ook achter de schermen van de boot. Zo is de technische installatie tot in de puntjes verzorgd.

VdV_Maritiem_logo_PMS_1kopie