Nieuws

‘PRUDENCE’, DE NIEUWSTE ENKSAIL NK46

By 31 december 2021februari 16th, 2022No Comments

Een Amerikaanse vlag? De Prudence, met Seattle als thuishaven, is de eerste Enksail Noordkaper gebouwd voor een Amerikaanse opdrachtgever.

Ideaal was het voor de opdrachtgever niet om in coronatijd een schip te laten bouwen in een ander werelddeel. Anderhalf jaar lang bestond hun Enksail Noordkaper 46 door COVID ‘alleen digitaal’. Via video-tours zijn ze op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen aan boord. Toen Nederland weer open ging voor Amerika zijn ze naar Nederland gereisd, om zo nog een deel van het bouwproces mee te krijgen en bij de tewaterlating en de eerste proefvaarten op het IJsselmeer te zijn.

De Prudence gaat naar Washington, waar het klimaat net zo is als hier in Nederland: vaak regenachtig en nat. Ook staan er reizen naar de kust van Alaska gepland. Dit mede een van de redenen geweest van de opdrachtgever om voor een Enksail Noordkaper te kiezen. Bij slecht weer zit je lekker warm en droog in het dekhuis, terwijl je toch genoeg zicht hebt op hetgeen wat buiten gebeurt.

Op dit moment ligt de Prudence bij ons in de winterberging, waar de laatste werkzaamheden en aanpassingen worden uitgevoerd. Op de planning staat om het schip in 2022 naar Amerika over te varen.