Noordkaper

Fun to sail in comfort
and safety

ENKSAIL NOORDKAPER

Noordkaper en Gebr. van Enkhuizen

Sinds 1999 bouwen we op onze werf in Makkum Noordkapers naar het ontwerp van Martin Bekebrede, een jachtontwerper die zijn sporen in de watersport meer dan verdiend heeft. Door de jaren heen hebben wij het schip niet alleen gebouwd, maar ook gefinetuned en doorontwikkeld. Onze Noordkaper onderscheiden zich en daarom noemen wij ze ‘Enksail Noordkaper’, afgekort Enksail NK.

In het kort

De Enksail NK wordt door ons gebouwd van 40 tot en met 60 voet in staal. Het is een langkiel jacht waar u eventueel ook voor een hydraulische kielconstructie kunt kiezen om de minimale diepgang te verminderen en de maximale diepgang te verhogen. Het jacht is kotter getuigd en kan gemakkelijk door twee personen gezeild worden. Bijkomend heeft het jacht veel binnenruimte in verhouding tot zijn lengte en wordt er

0

semi-custombuilt gebouwd, wat inhoudt dat u zélf uw stempel kunt drukken op deze binnenruimte op het gebied van styling en lay-out. Zo is geen enkele Enksail NK hetzelfde. Uiteraard krijgt u van ons deskundig advies om het jacht zo efficiënt en praktisch mogelijk in te delen. Laat u bij ons een Enksail NK bouwen, dan bent u verzekerd van een jacht van zeer goede kwaliteit dat aan uw persoonlijke wensen voldoet.

“Instead of sailing off into the sunset,
he hopes to sail into the next century.”

Dave Anderson

Aan dek is het goed vertoeven

Het dekhuis van de Enksail Noordkaper is de eyecatcher: prachtig om te zien, maar biedt ook comfort en veiligheid. Tijdens zwaar weer kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Zo verlengt u het vaarseizoen als het weer wat minder wordt. In het dekhuis heeft u 360 graden zicht en een riante zit, wat zowel fijn is tijdens het varen als in de jachthaven.

Hoe wilt u het interieur hebben?

Het interieur kan afgestemd worden op uw wensen, waarbij we rekening houden met het aantal opvarenden en het vaargebied. Veel wensen zijn al op onze tekentafel voorbij gekomen: een atelier, een montage-kamer waar televisieprogramma’s gemonteerd kunnen worden, een werkplaats en een kantoor. Zolang het inpasbaar is in het schip, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat is uw droom?

Altijd mooi zicht: naar binnen en buiten

Vanuit het dekhuis heeft u goed zicht naar buiten, zodat u nooit het idee hebt in een kelder te bivakkeren. Ook vindt u hier een ruime navigatiehoek en veelal de optionele tweede motorbediening in combinatie met een elektronische roerbediening. De betimmering wordt standaard in kersenhout uitgevoerd, maar wilt u liever een andere houtsoort of gekleurde panelen? Dat kan ook. Bij de styling en afwerking zijn er allerlei mogelijkheden waardoor uw Enksail NK uniek wordt.

“I can’t control the wind,

but I can adjust the sail.”

Ricky Skaggs

Het Enksail NK predicaat

Gebroeders van Enkhuizen heeft de Noordkaper niet alleen gebouwd, maar ook gefinetuned en doorontwikkeld. Het duidelijk zichtbare verschil en kwaliteitsverschil tussen de Noordkapers van Gebroeders van Enkhuizen en andere werven is de aanleiding geweest voor het Enksail NK predicaat.

Gecertificeerde Enksail NK's

Onderhoud en service

Gebroeders van Enkhuizen verzorgt niet alleen de nieuwbouw van jachten maar zet zich ook in voor het onderhoud en service van de jachten. Onze werf zal u bijstaan tot vele jaren na de nieuwbouw van het jacht en u helpen met begeleiding en service om het jacht in topconditie te houden. Zo kunt u vertrouwen op jarenlang vaarplezier en zo min mogelijk zorgen. Het bezitten van een Enksail NK is iets waar u trots op kunt zijn én blijven.

Wilt u meer weten over de Enksail Noordkaper

Wilt u meer weten over de Enksail NK? U vindt onze werf op Strânwei 11 in Makkum. Wij maken graag tijd voor u om alle mogelijkheden en wensen met u door te nemen.

+31 515 23 26 65
Stuur een mail
Gebroeders van Enkhuizen

“As soon as I get on my boat,
something inside me changes.
Then I really feel what living is”

Laura Dekker

Bekijk onze Enksail Noordkaper

Specificaties

Bekijk al onze jachten

NOG NIET UITGEKEKEN?

Bent u nog niet uitgekeken? Dan hebben wij nog 17 minuten aan beeldmateriaal voor u. Eén van onze Enksail Noordkapers heeft deelgenomen aan de ARC+ race in 2019. Na aankomsten trok deze Enksail NK de aandacht van Yachting World, zij maakten het volgende filmpje: