Noordkaper
Fun to sail in comfort and safety

Noordkaper

Uw Noordkaper is uniek

Sinds 1999 bouwen we op onze eigen werf in Makkum complete designerjachten, verschillende ‘one offs’ en onze eigen serie zeil- en motorjachten. De Noordkaper is een schip naar het ontwerp van Martin Bekebrede, een jachtontwerper die zijn sporen in de watersport meer dan verdiend heeft. Laat u bij ons een Noordkaper bouwen, dan bent u verzekerd van een schip van zeer goede kwaliteit

0

De Noordkaper is semi-custombuilt, wat inhoudt dat geen enkele Noordkaper identiek is. Bij de bouw kunt u als toekomstig eigenaar uw eigen stempel drukken en door ons uw wensen laten doorvoeren op het gebied van styling en lay-out van het interieur. Uiteraard krijgt u van ons deskundig advies om het schip zo efficiënt en praktisch mogelijk in te delen.

In het kort

De Noordkaper wordt gebouwd in staal of aluminium en heeft veel binnenruimte in verhouding tot zijn lengte. Het is een langkiel schip waar u eventueel ook voor een hydraulische kielconstructie kunt kiezen om de minimale diepgang te verminderen en de maximale diepgang te verhogen. Het schip is kotter getuigd en kan door twee personen makkelijk gezeild worden.

“We must free ourselves of the hope that the sea will ever rest. We must learn to sail in high winds.”

Aristotle Onassis, Shipping Magnate

Aan dek is het goed toeven

Het dekhuis van de Noordkaper is de eyecatcher: prachtig om te zien, maar biedt ook comfort en veiligheid. Tijdens zwaar weer kan iedereen droog, warm en veilig binnen zitten. Zo verlengt u het vaarseizoen als het weer wat minder wordt.

Hoe wilt u uw interieur hebben?

Het interieur kan afgestemd worden op uw wensen, waarbij we rekening houden met het aantal opvarenden en het vaargebied. Veel wensen zijn al op onze tekentafel voorbij gekomen: een atelier, een montage-kamer waar televisieprogramma’s gemonteerd kunnen worden, een werkplaats en een kantoor. Zolang het inpasbaar is in het schip, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat is uw droom ?

Altijd mooi zicht: naar binnen en buiten

Vanuit het dekhuis heeft u goed zicht naar buiten, zodat u nooit het idee hebt in een kelder te bivakkeren. Ook vindt u hier een ruime navigatiehoek en veelal de optionele tweede motorbediening in combinatie met een elektronische roerbediening. De betimmering wordt standaard in kersenhout uitgevoerd, maar wilt u liever een andere houtsoort of gekleurde panelen? Dat kan ook. Bij de styling en afwerking zijn er allerlei mogelijkheden waarmee u zich kunt onderscheiden.

“Instead of sailing off into the sunset,
he hopes to sail into the next century.”

Dave Anderson

Specificaties

Tweedehands jachten

Even kijken bij onze tweedehands jachten?

Tweedehands motoren

Even snuffelen tussen onze tweedehands motoren?

HISWA Boatshare

Belangstelling voor het delen van een boot?