Pers

Gebroeders van Enkhuizen komt met een aluminium zeiljacht naar HISWA te water

By 8 augustus 2019No Comments

Download PDF: PR Gebroeders van Enkhuizen met een aluminium zeiljacht naar HISWA


Op de Hiswa te Water wordt de nieuwe Enksail van Gebroeders van Enkhuizen voor het eerst tentoongesteld aan het publiek. De Enksail Orion is een sportief zeiljacht van aluminium met dekhuis, naar ontwerp van Kees van de Stadt. Naast deze primeur zal er ook een stand zijn op de steiger. Hier kunnen bezoekers naast nieuwbouw ook informatie ontvangen over refit én over het bootdeelconcept van de Gebroeders.

De Enksail Orion is een zeer doordachte nieuwe scheepslijn. Qua uiterlijk is ze totaal anders dan de Enksail Noordkapers, waar Gebroeders van Enkhuizen door bekend is geworden. Kijken we  verder dan dat, dan zullen er toch ook gelijkenissen zijn. Ruim dekhuis, kwaliteit, afwerking, het vertalen van de unieke wensen van de klant in het schip en het comfort zijn op even hoog niveau als alle andere schepen die gebouwd zijn door Gebroeders van Enkhuizen.

Enksail Orion – Cruiser 49
De Enksail Orion is gebouwd naar ontwerp van Kees van de Stadt. De gekozen rompvorm en de gewichtsbesparing door de toepassing van aluminium, maken dat de Enksail Orion een snelle zeiler is.

Binnen de Enksail Orion range zijn er drie schepen ontworpen, namelijk: de Explorer 49, Cruiser 49 en de Orion 54. De Cruiser 49 zal worden meegenomen naar de beurs.

Goede zeileigenschappen, op ondiep maar ook op diep water
Deze cruiser 49 is een snelvarende cruiser, waarmee het prima vertoeven is op zowel de binnenwateren als op het Wad en op zee. Dit schip is uitgerust met een kiel-midzwaard én een dubbel roer. De diepgang kan variëren van 1.50 meter tot 3 meter. Het zwaard is hydraulisch ophaalbaar. Met opgehaald zwaard kan de Orion 49 droogvallen; het dubbele Jefa®-roer en de kiel zijn stevig genoeg om het schip te dragen en stabiel op het droge te laten staan. Voor goede zeileigenschappen aan de wind, kan er met neergelaten zwaard snel en hoog aan de wind worden gezeild op dieper water.

Refits
Naast de bouw van nieuwe schepen, kunt u ook voor refits terecht bij Gebroeders van Enkhuizen. Hiervoor beschikt het bedrijf over uitstekende faciliteiten, denk aan: een grote botenkraan, veel werkruimte in overdekte loodsen maar nog veel belangrijker: over experts die gespecialiseerd zijn in refits.

Enkshare
Gebroeders van Enkhuizen is al een aantal jaren bezig met Enkshare. Wat opvalt is, dat ieder jaar de interesse voor Enkshare toeneemt. De afgelopen tijd worden er steeds meer aanvragen gedaan door mensen die een schip willen charteren, wat gebouwd is door Gebroeders van Enkhuizen. Dit heeft te maken met de veranderende marktvraag, waarbij er meer behoefte is naar verhuur van schepen en dan met name naar exclusievere en luxere schepen.

Daarnaast is er ook een boatshare concept ontwikkeld, waardoor een jacht kan worden gekocht met meerdere mensen. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een Enksail Orion te bezitten voor 25% van de kostprijs.

Voor beide is er een plan inclusief contract uitgewerkt van bouw, het gebruik van het schip tot periodiek onderhoud. Ofwel; minder geregel, meer genieten. Wij informeren u hier graag over.

Voor meer informatie:

Enksail Orion: https://gebrvanenkhuizen.nl/enksail-orion/

Enkshare: https://gebrvanenkhuizen.nl/enkshare/