[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Gebroeders van Enkhuizen in 2019

Nu aan het begin van het nieuwe jaar kijken we weer vooruit, maar niet eerder dan dat we alle lezers een goed én gezond 2019 hebben gewenst!

2018
2018 was een goed en druk jaar binnen ons bedrijf, we hebben weer een paar mooie schepen mogen opleveren. Maar ook de gebruikte schepen deden het prima, momenteel zijn al onze gebruikte Noordkapers weer verkocht. Het blijkt dat een Noordkaper van Gebroeders van Enkhuizen gewild is en dat doet ons goed. We verwachten op korte termijn geen nieuwe aanmeldingen van gebruikte Noordkapers, de huidige eigenaren vermaken zich prima met hun schip en er zijn er zelfs een paar die een lange reis voorbereiden.  2018 was een echt ’custom build’ jaar, we hebben zeer diverse schepen opgeleverd allemaal in aluminium gebouwd.

De diversiteit van de opgeleverde schepen geven aan hoe breed ons bedrijf is; zo hebben we een 22 meter schip geleverd die met 48 passagiers vaart,  een zeer luxe Middellandse Zee jacht  ‘Waterdream 65 California’ en een Van Vossen ontwerp van 8.5 meter voor varen in de Amsterdamse grachten. Tevens zijn we in 2018 weer begonnen met de bouw van een stalen zeiljacht Enksail-Noordkaper 43 die in juni 2019 opgeleverd zal worden aan een Zweedse eigenaar.

Bootshows 2019
We gaan in 2019 actief de markt op en zijn druk bezig ons verder in Europa bekender te maken, dit doen we met Facebook campagnes en Google Adwords maar ook door het deelnemen aan verschillende watersportbeurzen. Zo staat er in januari 2019 een bezoek aan Boot Düsseldorf gepland waar we met een informatie stand aanwezig zullen zijn in hal 7A; dé ‘Custom Build hal’ op Boot. Met de Sossego Comfort 22 zullen we in 2019 Mallorca Boat Show en Cannes Yachting Festival Van der Valk Maritiem vertegenwoordigen. En in september 2019 gaan we naar de Stockholm Boat Show met een nieuwe Enksail Noordkaper 43.

Enks Yachts/Enkshare
Ook dit jaar gaan we ons weer inzetten om de eerste jachten van onze nieuwe lijn te kunnen bouwen en hebben we ook steeds vaker gesprekken over Buy & Charter en Enkshare Gedeeld Bootbezit. Deze trend zet zich door en zal in de toekomst het antwoord zijn op bezit/gebruik van een boot tegen lagere kosten en minder zorgen.

Nieuwe technieken
In 2018 hebben we voor het eerst een schip gebouwd met een Yanmar-Transfluid hybride aandrijving. Het scheepje vaart veel door de Amsterdamse grachten en maakt zo nu en dan een tochtje over het IJsselmeer. De hybride aandrijving is hiervoor een zeer geschikte aandrijving.

In 2019 zullen wij ons als bedrijf verder gaan verdiepen in de mogelijkheden van 3D print technieken. Denk hierbij aan kleine fundaties en houders die we gebruiken in de installaties van de schepen, deze componenten zijn vaak tijdrovend om te maken en we denken hierin met 3D print technieken duurzamer en voordeliger te kunnen produceren.

Yanmar
Als Gebroeders van Enkhuizen hebben we zo langzamerhand een serieuze naam opgebouwd wat betreft de dieselmotoren en specifiek de Yanmar motoren. Onze motoren afdeling is groeiende mede doordat we hierin ook een gedeelte van de kleine commerciële vaart als klant hebben zoals de ribs van de Nationale Politie, peilboten en watertaxi’s.

Door de steeds aangescherpte milieueisen aan de dieselmotoren, waar we ook in de jachten mee te maken hebben, worden er steeds meer motoren met common rail technieken aangedreven. Wij hebben ons hier in geschoold en hebben de benodigde meet- en uitleesinstrumenten hiervoor in huis.

Webshop
Wij hebben een kleine shop bij het kantoor aan de Strânwei 15 (gehele jaar geopend) en een iets grotere shop nabij de Marina Makkum (alleen geopend in het hoogseizoen) maar beschikken ook over een eigen webshop waar u artikelen kunt bestellen. De webshop is zo ingedeeld dat u makkelijk aan de hand van het motortype de juiste onderdelen vindt. Neem er gerust eens een kijkje: www.winkelgebrvanenkhuizen.nl

Enksail Noordkaper
Zoals al eerder vermeld heten onze Noordkapers voortaan ‘Enksail Noordkaper’, deze toevoeging vonden wij nodig  omdat er door meerdere werven en zelfbouwers Noordkapers worden gebouwd. We merkten aan de bezoekers op beurzen dat we hier heel vaak mee verward werden.  Door de doorontwikkeling in het ontwerp, maar ook de hoge kwaliteitsstandaard die wij hanteren zijn onze schepen geliefd. Dit zie je mede terug in de vraag naar de gebruikte schepen en de prijs die hier tegenover staat. Alleen Noordkapers, gehéél door de Gebroeders van Enkhuizen gebouw, krijgen het ‘predicaat’ Enksail Noordkaper. Een lijst van deze schepen vindt u bij ons op de website: www.gebrvanenkhuizen.nl/predicaat-enksail-nk/

Social media
Als laatste wil ik u nog even wijzen op onze Facebook en Instagram pagina’s, we posten hier regelmatig iets op en hier kunt u de bouw van de diverse projecten volgen alsmede de overige nieuwtjes die wij graag met u delen. Kijk hiervoor op:

www.facebook.com/gebrvanenkhuizen/
www.instagram.com/gebrvanenkhuizen/

Tot slot
Wij gaan ervoor in 2019 en kijken onder andere uit naar het voorjaar om alle schepen die nu in de winterstalling staan weer te water te laten. Ons team enthousiaste en vakkundige medewerkers zullen voor u klaarstaan.

Met hartelijke groeten,

Ronald C. van Enkhuizen

Makkum, 11 januari 2019[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]