Nieuws

ENKSAIL ORION X DISTANT SHORES

By 15 februari 2022No Comments

Gebroeders van Enkhuizen gaat binnenkort aanvangen met de bouw van een Enksail Orion 49. Dit aluminium zeiljacht is ontworpen door Kees van de Stadt van Satellite Yacht Design. Opdrachtgever voor het te bouwen jacht zijn de Canadezen Paul en Sheryl Shard.

Distant Shores
Paul en Sheryl zijn de presentatoren van de tv-serie Distant Shores. Ze zeilen al meer dan 30 jaar, hebben meer dan 110.000 mijl onder de kiel en 9 keer de oceaan over gestoken. Via hun televisieprogramma, blog en Youtube-kanaal delen ze hun reizen. Ook geven ze informatie om anderen te helpen veilige en comfortabele lange afstandscruises te plannen met hun eigen boot. De serie zit momenteel in haar 13e seizoen en wordt momenteel dagelijks uitgezonden op Nautical Channel en AWE TV in de VS, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Ook is het programma online te zien op Vimeo on Demand.

Distant Shores IV
Voordat de bouw aanvangt is de naam van de Enksail Orion al bekend: Distant Shores IV. De Enksail Orion kwam bij Paul en Sheryl in beeld als geschikt zeiljacht vanwege een aantal redenen. Namelijk de uiteenlopende mogelijkheden het schip te “customizen” naar wens, de variabele diepgang en het ruime dekhuis. Het dekhuis van de Enksail Orion heeft een heerlijke rondzit: het is goed toeven in de haven, maar biedt ook de mogelijkheid om vanuit het dekhuis te wachtlopen.

Het is nog even wachten op verslagen van de mooie reizen die deze Enksail Orion ongetwijfeld zal gaan maken; de oplevering staat gepland in 2023. Eerst zullen er verschillende items gemaakt worden over het ontwerp en de bouw. U kunt Distant Shores volgen via Facebook of www.distantshores.tv.

Momenteel zijn de tekeningen klaar voor de Enksail Orion 49 en 54. Ook is er basis-layout ontwikkeld voor een Enksail Orion 68.