Enksail

Fun to sail in comfort
and safety

De Enksail

Sinds 1999 bouwen we op onze eigen werf in Makkum Noordkapers. De Noordkaper is een klassiek stalen zeiljacht met bijzondere eigenschappen die veiligheid en comfort aan boord verhogen. Denk aan het dekhuis, de hoge zeereling en hydraulische kielconstructie. Al deze eigenschappen hebben wij samen met al onze ervaring en feedback van klanten meegenomen in een moderne lijn aluminium zeiljachten; de Enksail. In samenwerking met architectenbureau Sea Level is er een complete range ontwikkeld van 45 tot 80 voet.

In het kort

De Enksail is een zeiljacht met een zeer luxe uitstraling dat bovenal voor veel vaarplezier zorgt. In het ontwerp hebben wij al onze ervaring toegepast. Ook hebben wij rekening gehouden met uiteenlopende wensen van klanten. Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak te horen dat er behoefte is aan koken met uitzicht. Vanaf de Enksail 50 is het mogelijk om de kombuis te plaatsen in het dekhuis. Door het zakkende raam in de achterzijde van het dekhuis wordt het kombuis verbonden met het leven in de kuip.

0

Aangezien onze roots in de jachtinstallatietechniek ligt, mag u van ons verwachten dat er een doordacht, perfect werkend en eenvouding toegankelijke technische installatie aan boord is aangebracht. Het streven is om zo veel mogelijk van de techniek in één technische ruimte te plaatsen, zodat alles overzichtelijk is en reparaties makkelijker uitgevoerd kunnen worden. Deze technische ruimte is vanuit de kuip bereikbaar, zodat u tijdens het varen alles in de gaten kunt houden.

Sterk en veilig

De Enksail is degelijk gebouwd van zeewaterbestending aluminium. Rondom vindt u een vaste RVS zeereling van 90 cm boven het dek. Bijkomend is de kuip diep, waardoor u echt ‘in het schip zit’. Hierdoor zult u onder alle omstandigheden een veilig gevoel aan boord hebben. In de spiegel zit een spiegelklep die neergelaten kan worden. Deze kan dienen als zwemplatform, maar zorgt er ook voor dat u makkelijk aan boord kan komen vanuit een bijboot.

Eenvoudig te bemannen

De Enksail garandeert uitstekende zeilperformance met een minimum aan werk voor de bemanning. Met de juiste hulpmiddelen kunt u het zeiljacht makkelijk alleen of met zijn tweeën varen. De belangrijkste lijnen worden vanuit de mast naar de kuip geleid om zo comfortabel mogelijk te kunnen zeilen. Bovendien is er vanuit het dekhuis voldoende zicht om tijdens zeereizen van binnenuit wacht te lopen: droog, comfortabel en veilig!

Schitterend en praktisch interieur

De Enksail is semi-custombuilt, wat inhoudt dat het interieur en de styling volledig afgestemd kan worden op uw wensen en kan variëren van zeer klassiek tot hyper-modern. Onze werf heeft ruime ervaring om u hierbij met raad en daad bij te staan. Niet alleen in het dekhuis, maar ook onderdeks is er voldoende lichtinval door de grote rompramen. Vanuit uw bed zicht over het water? De Enksail maakt het mogelijk.

“I can’t control de wind
but I can ajust the sail.”

Ricky Skaggs

Wat typeert een Enksail?

  • Ze worden gebouwd in aluminium
  • Ze zijn voorzien van high-impact-glas rompramen
  • Ze zijn semi-custom built
  • Ze zijn van zeer hoge kwaliteit
  • Ze zijn CE ontwerpklasse A
  • Ze zijn geheel van Nederlandse makelij

Onderhoud en service

Gebroeders van Enkhuizen verzorgt niet alleen de nieuwbouw van jachten maar zet zich ook in voor het onderhoud en service van de jachten. Onze werf zal u bijstaan tot vele jaren na de nieuwbouw van het jacht en u helpen met begeleiding en service om het jacht in topconditie te houden. Zo kunt u vertrouwen op jarenlang vaarplezier en zo min mogelijk zorgen. Het bezitten van een Enksail is iets waar u trots op kunt zijn én blijven.

Wilt u meer weten over de Enksail

Wilt u meer weten over de Enksail? U vindt onze werf op Strânwei 11 in Makkum. Wij maken graag tijd voor u om alle mogelijkheden en wensen met u door te nemen.

+31 515 23 26 65
Stuur een mail
Gebroeders van Enkhuizen

Specificaties

Bekijk al onze jachten