Enkcraft

Small Super Yachts, 
where the
owner can 
still be the Skipper

ENKCRAFT MACKUM

Stalen motorjacht

Bevaart u het liefst meren, rivieren en kanalen? Dan is de Enkcraft Mackum uw perfecte maatje. Ze is gebouwd van staal en heeft een optimale manoeuvreerbaarheid op klein vaarwater, terwijl motorgeluid, diepgang en doorvaarthoogte minimaal zijn. Het schip wordt semi-custombuilt gebouwd waardoor elke Enkcraft Mackum uniek is. In de uitvoering en styling geeft het schip met haar rechtopstaande ramen in het stuurhuis een knipoog naar de superjachtbouw, waar Nederland wereldwijd om bekend staat. Het schip wordt gebouwd in een serie van 13.50 tot en met 18 meter.

Een schip voor de eeuwigheid

De stalen romp wordt geheel gebouw op spanten van digitaal gesneden gestraalde platen. Zodra het straalwerk klaar is wordt het schip geconserveerd met een twee componenten epoxy verfsysteem. U kunt daarvoor kiezen uit een uitgebreid kleurenassortiment. In het ontwerp hebben we er rekening mee gehouden dat het schip in de toekomst eenvoudig te onderhouden is en men overal gemakkelijk bij moet kunnen. Zo worden de stootlijst en golfbreker bijvoorbeeld voorzien van een RVS afwerking.

Manoeuvreren met twee motoren

De Enkcraft Mackum is voorzien van twee Yanmar dieselmotoren. Deze zijn beide voorzien van een dubbel wierfilter en een dubbel brandstof voorfilter. Bij het opstellen van de motoren en het bouwen van de motorfundatie wordt nadrukkelijk rekening gehouden met geluidsbeperking. Door de dubbele motoren, in combinatie met een boegschroef, kan er optimaal gemanoeuvreerd worden op klein vaarwater. Dit maakt de Enkcraft Mackum een geschikt schip voor het varen op grote rivieren tussen de grote beroepsvaart.

“Ships are the nearest things to dreams
that hands have ever made.”

Robert N. Rose

Veiligheid voor én in alles

De veiligheid van het schip komt niet alleen voort uit de degelijke bouw en stevige stootlijst, maar ook omdat het voorzien is van nog veel meer veiligheids-toepassingen. Zo kan er ook met één motor nog goed gevaren worden. Daarnaast biedt de RVS-reling op het dek overal voldoende bescherming, is in de motorkamer een automatisch blussysteem geplaatst en is er standaard een generator die zorgt voor voldoende capaciteit om elektrisch te koken waardoor er geen gas aan boord nodig is.

Onderhoud en service

Gebroeders van Enkhuizen verzorgt niet alleen de nieuwbouw van jachten maar zet zich ook in voor het onderhoud en service van de jachten. Onze werf zal u bijstaan tot vele jaren na de nieuwbouw van het jacht en u helpen met begeleiding en service om het jacht in topconditie te houden. Zo kunt u vertrouwen op jarenlang vaarplezier en zo min mogelijk zorgen. Het bezitten van een Enkcraft Mackum is iets waar u trots op kunt zijn én blijven.

Wilt u meer weten over de Mackum

Wilt u meer weten over de Enkcraft Mackum? U vindt onze werf op Strânwei 11 in Makkum. Wij maken graag tijd voor u om alle mogelijkheden en wensen met u door te nemen.

+31 515 23 26 65
Stuur een mail
Gebroeders van Enkhuizen

Specificaties

Bekijk al onze jachten